Martin Brygmann

Da Martin Brygmann trådte ind i 2012 fik han lagt sit nok mest udfordrende år bag sig. Det musikalske one-man/comedy show ”De fleste ulykker sker med lemmet”, var færdigspillet efter en lang periode på Bellevue teatret og en efterfølgende Danmarks turné. Det var et show, der afspejlede Martin Brygmanns mangfoldige talenter. Her havde han selv skrevet showet, der udfordrede de eksistentielle vilkår, når man bliver voksen-voksen. Martin havde lavet alle figurerne, al musikken og alle sangtekster, samt indspillet en CD, lavet små filmklip til youtube, samt en DVD. Kort sagt en total produktion.

2012 skulle vise sig helt anderledes. Figuren Todd, den australske multi-dance-krops-kunstner fra showet, blev en af de mest efterspurgte underholdere i Danmark. Martins musikalske foredrag om kreativitet med udgangspunkt i showet, kom på landevejen. Spejdernes Landslejr 2012 hyrede Martin til at lave deres nye lejrsbåls/ slagsang, som på Brygmannsk vis intelligent vendte op og ned på spejdernes image og viste den rummelighed bevægelsen indeholder. Sangen blev lanceret med en meget anderledes video, ligeledes skabt af Martin, som efterfølgende optrådte med et 40 mand stort spejderkor på Landslejren  foran 40.000 spejdere og ikke-spejdere.

Derudover har Martin været vært/konferencier ved utallige store firma events, hvor Todd selvfølgelig også dukker op. Det gjorde han også på Det kgl. Teater i ”Hübberiet”, da Nikolaj Hübbe fik ham hyret til at lave masterclass for Den Kgl. Ballet.

I den mere seriøse afdeling var Martin konferencier i en koncertrække med DR Vokalensemblet, hvor han fremførte digte af Catul  (84-54 f.Kr.) og egne tekster.

På TV siden har Martin Brygmann været tilbagevendende medvært hos Anders Breinholt i Natholdet. Showet ”De fleste ulykker sker med lemmet” er blevet vist i flere omgange på TV2 og TV2 Zulu. Dokumentarserien ”Felix rykker ind”, besøgte udover statsministeren, Medina og Anders Matthesen, også Martin, som blandt andet med stor ærlighed og udgangspunkt i egne oplevelser tog fat i emnet angst, dets konsekvenser og behandling, og da DR skulle lave sin store satsning i forbindelse med Spil Dansk Dagen, var Martin gennemgående figur og vært på showet, som bl.a. præsentererede Nabiha, Aura, Ida Corr, Caroline Henderson, Anne Linnet og mange andre.

Ind imellem alle konferencier, comedy, sang og TV opgaverne, er der også blevet tid til at skrive 8 nye sange, som indgår i den nye musical- satsning på Aalborg Teater, dramatiseringen af ”En Kort, en lang” med premiere foråret 2013. Derudover bliver der trænet til den yderst udfordrende opgave, rollen som Lord Farquaad i Shrek, også med premiere i foråret 2013, som også bringer en koncertrække med Copenhagen Phil (tidl. Sjællands Symfoniorkester), hvor Martin præsenterer Gershwin klassikere og ”hvordan ville Gerswhin arrangere Martin Brygmann?”, samt en arbejdstur for Fairtrade til Ghana.

Alt i alt et kig ind i en karriere, der afspejler alle Martin Brygmanns talenter, som komponist, sanger, musiker, skuespiller, komiker, konferencier og kreativ idémand med en evig nysgerrighed, lysende begavelse og et kæmpe overskud.