Lotte Heise

Vi kan tilbyde hele tre foredrag med Lotte Heise:

 

“TAL sammen!”

I foredraget ”TAL sammen”, stiller Lotte Heise skarpt på de mange usynlige, men tidskrævende konflikter, der er i moderne virksomheder med moderne mennesker. Folk har mange jern i ilden og mange prioriteter som intet har med arbejdspladsen at gøre. Læg det sammen med dårlig kultur omkring kommunikation og du har en arbejdsplads der ”performer” (for nu at være smart) meget mindre end den burde!!

Lotte Heise siger:

”Jeg siger tingene lige ud og uden omsvøb, men uden at jokke på nogen.
Jeg er god til at gøre det klart, at det ikke er for dårligt, når der er noget, man ikke kan finde ud af. For måske kan man godt, man er bare bange for at spørge. Langt de fleste er bange for at spørge om noget, Spørgsmål er ikke udtryk for uvidenhed, men for intelligens! ”

Lotte tager kærligt fat om nældens rod og taler om de ting, som de fleste ikke vil tale om, fordi de er bange for at føle sig forkerte eller måske ligefrem dumme.

Find modet til at få sagt tingene og på den måde få ryddet op i nogle af de arbejdsgange, der nemt bliver meget tidskrævende, fordi man er uklar på, hvor man egentlig skal hen og på hvilken måde – og måske endda med hvem.

 

“Få Juan, Göran, Gitte og Tatjana til at fungere sammen”

Med store internationale virksomheder eller projekter bringes mange forskellige kulturer sammen.
Hver nationalitet har sit særpræg.
Nuancer forsvinder tit, når det hele foregår på engelsk. Måske ikke de tekniske detaljer, for de har et fælles sprog – men alle de små, vigtige detaljer, der er i løbet af en dag. Mennesker har brug at høre sammen, have et fælles sprog og helst opleve nogenlunde det samme hver dag!!

”Jeg har boet i mange lande, taler mange sprog; så jeg er god til at sætte fokus på de nuancer, der ødelægger samspillet, når forskellige nationaliteter eller kulturer skal samarbejde,” siger Lotte Heise.

Hvorfor? Blandt andet fordi, hvert land har sit særpræg. En italiener vil ikke have persille på sin Spaghetti Carbonara, lige som vi ikke spiser Aioli på flæskesteg.

Svenskerne spiser kartoffelmos på Hot-Dog og Nordmændene – lad os blive enige om, at de har virkelig mærkelige spisevaner 😊

Så lur mig, om ikke forskelle i de måder vi gebærder os, fylder mindst lige så meget eller nok mere end vores forskelligartede madvaner!

Med en god portion humor og sylespids præcision, sætter Lotte fut under den store kulturgryde med de mange forskellige medarbejdere og deres problemer med at passe ind under den samme ”hat”.
På den måde bliver det nemmere for Juan, Göran, Gitte og Tatjana at fungere sammen.

 

“Tag med Lotte til Opera eller Koncert – hos jer!”

Hop med ned i den store operagryde med Lotte Heise, når hun tager sin trylleske og rører rundt så tårerne pisker ned ad kinderne på dig, enten af grin eller fordi det er sååå sørgeligt, når Mimi hoster sig i døden, eller Floria Tosca kaster sig ud fra Engelsborg for ikke ryge i kløerne for Scarpias sammensvorne mænd.

”Når man skal i operaen er det bedst at lade både logik og skepsis blive i garderoben,” siger Lotte Heise.

Kom med Lotte i Operaen når hun laver et af sine smukke, medrivende foredrag om Operaens Vilde Verden.

Eller lad dig rive med, når Lotte lukker op for sluserne, lad dig beruse af de forførende toner fra Mozart, Schumann, Schubert, Beethoven eller en af de andre store klassikere, der får hårene til at rejse sig på hele din krop!

Lotte er fabelagtig til at bedømme hvorfor man skal høre liiige præcis den indspilning med Herbert von Karajan og Wienerdrengene – som hun kalder sit yndlingsorkester, Wienerphilharmonikerne.

Hvorfor er Adam Fischer fabelagtig med Underholdningsorkesteret og hvad er det, der sker når Chefdirigent Fabio Luisi styrer DR-Symfoniorkesteret igennem en overvældende koncert af Johannes Brahms. Dette og meget mere kan du høre, når Lotte fortæller om sit forhold til den klassiske musik.