Anders Matthesen

De seneste par år har komikeren gennemgået en storm af personlige udfordringer, en række store omvæltninger, livsmæssige overvejelser og i det hele taget ladet sig udfordre af livet, dets foranderlighed og alt hvad det byder på – på godt og ondt.

Om det er en midtvejskrise, fødselsdepression eller anden form for nedtur – eller snarere en livsmæssig åbenbaring eller ny lykkefølelse, der har kridtet banen op for Anders Matthesens seneste show, vides ikke.

”ANDERS” er det 6. onemanshow fra Anders ”Anden” Matthesen. Sidst Matthesen var på solo-turné var det med showet ”Anders Matthesen … vender tilbage”, der tog publikum og anmelderne med storm og solgte over 200.000 billetter og mere end 100.000 dvd’er.

Fra afslutningen af sidste show til premieren på det nye, er der gået næsten 3 år, hvilket er en temmelig lang pause for en komiker. Især når det gælder Danmarks mest produktive og hårdtarbejdende komiker.

I den mellemliggende periode har Anders optrådt i ny og næ på små klubber og ved foreningsarrangementer, hvor han har testet og destilleret nye idéer og stilarter på scenen. Derudover er tiden gået med at reflektere over livet (det nye og det gamle), lade op og samle ny inspiration.

Anders startede sin komiker karriere som 18-årig, og har efterhånden brugt over halvdelen af sit liv som stand-up komiker. Jobbet er dog bestemt ikke blevet en kedelig rutine.

Anders Matthesen har siden sin stand-up debut været kendt under kunstnernavnet Anden. Oprindeligt måtte Anden tage det for at skille sig ud fra de andre Anders’er på den danske stand-up scene, men siden er Anden blevet så anerkendt et navn blandt kendere af komik, at Anders Matthesen umuligt kan skifte scenenavn.

Anders Matthesen frygter absolut intet publikum. Men måske skulle publikum frygte ham, for Andens show er ikke velegnet for tilskuere med sarte nerver. Hans humoristiske hug falder tørt og hurtigt, og skåner hverken ham selv eller andre.

Ikke alene kalder Anders Matthesen sig Anden, han har også været Danmarksmester i rap. I 1991 beviste han at de veludviklede talemuskler kan bruges til andet end morsomheder. Og som rapper har Anden den samme evne til at improvisere, som hans stand-up publikum så mange gange har moret sig over.