Per Nielsen

Med trompeten som sit klangfulde instrument præsenterer Per Nielsen den 26. oktober sin nye CD for sit store publikum, der siden midten af halvfemserne har hevet mere end 350.000 CD´er med den populære sønderjyde ned af pladehylderne.
DANSKE TONER er titlen på den nye CD, der indeholder en række af de populæreste melodier fra den danske sangskat, med kompositioner af prominente navne som Kai Normann Andersen, Bent Fabricius-Bjerre, Aage Stentoft, Anne Linnet og Kim Larsen.
Der er blandt andet blevet plads til folkemelodien ”Det haver så nyligen regnet”, der med sin til-knytning til Sønderjylland og dets historie har en særlig betydning for Per Nielsen, der hele sit liv har været bosat i og omkring Sønderborg.
Siden Kim Larsen skrev sin lidt melankolske ”Om lidt” har Per Nielsen spillet den på utallige op-fordringer, og det er for ham helt naturligt at inkludere den smukke melodi på ”Danske Toner”.
På de tidligere 11 studiealbums har Per Nielsen været bakket op af store symfoniorkestre, der med strygere i antal op til 70 musikere har lagt bunden for den smukke klang fra trompeten.
På den nye CD står trompeten klar og ren i sam- og modspil med blot en lille rytmegruppe, bestå¬ende af fantastiske musikere som Lennart Gruvstedt på trommer, Natan Walden på bas, Carl Ulrik Munk-Andersen på klaver og Per Gade på guitar.
Stemningen på den nye CD bliver dermed langt mere nærværende, ikke mindst i Jacob Gade´s ”Tango” Jalousie”, hvor trompeten opleves i et fantastisk samspil med Alexander Radu, der til dag¬ligt er koncertmester i Malaysia´s symfoniorkester. Samtidig er det nok første gang denne berømte tango spilles som samba.