Slåbrock trio

En emsig pige der ikke vil sidde bag på en knallert. Et ældre ægtepar der søger spænding på motorvejen. En ung mand der led en krank skæbne på grund af kropslugt. En anden mand, der led samme skæbne efter kritik af de skydegale. Er der en fællesnævner? Ja – den hedder Slåbrock.

De omtalte figurer befolker de talrige sange, som Kjeld Torbjørn gennem årene har skrevet og stadig skriver til sin Slåbrock Trio – en direkte efterkommer af Slåbrock Band, der huserede i koncertsale og på hitlister i 1970erne og 80erne.

– Hvis nogen for 40 år siden havde spået, at folk stadigvæk gider høre mine sange i 2018, så tror jeg nok, jeg ville have anbefalet et besøg hos læger, griner Kjeld Torbjørn. Men faktum er, at det gør de – altså gider. Mange blandt publikum kan ”To gears Diesella” eller ”A’e så glå ve dyjr” udenad. Underligt nok også yngre mennesker, som der slet ikke var tænkt på dengang i vinyl-pladernes storhedstid. Det varmer mit gamle hjerte, det må jeg ærligt tilstå.

Kjeld Torbjørn er i dag 72 år og fik lysten til at optræde tilbage, da han lod sig pensionere efter mange års virke som journalist, senest en årrække hos Danmarks Radio.

Så nu drøner den gamle slåbrock’er igen derudad med sin rablende blanding af humoristiske, satiriske sange plus en gang retorisk spanking af publikum – som samme publikum tilsyneladende nyder. Og selv om nyere sange har sneget sig ind i repertoiret, så fylder de gode gamle hits stadig mest på en Slåbrock-aften. Og der er nærmest 100 procents garanti for grin og fællessang.

Nu – som dengang for 40 år siden – er Slåbrock et af de bedste live-navne.

På scenen har Kjeld Torbjørn selskab af Andreas Svaneborg på guitar, harmonika og piano samt Ole Albrechtsen på guitar og dobro.

– De er begge to alt for unge til at huske Slåbrock-sangene, men de spiller dem sgu så godt, at man ikke skulle tro, de havde lavet andet, påstår Torbjørn.

Slåbrock Band udgav oprindelig tre LPer samt en CD – og Slåbrock Trio har de seneste år produceret to CDer, nemlig ”Den dér med ham dér fra Slåbrock Band” samt ”Træls”. Og rygtet siger, at der igen er ny musik på vej….