Nice Little Penguins

Oplev 90’er-hitmagere i storform Nice Little Penguins udgiver nyt album:

”Mange koncerter har gjort os skarpere end nogensinde” Siden Nice Little Penguins storhittede i begyndelsen af 90’erne med ”Rain Keeps On Falling”, har trioen udgivet i alt otte albums. Deriblandt platinsælgende ”Flying” hvorfra titelnummeret for længst har opnået evergreenstatus – både herhjemme og i udlandet.

Bortset fra en pause omkring årtusindskiftet har Nice Little Penguins gennem alle årene flittigt gæstet landets spillesteder, forsamlingshuse og festivals. I de seneste par år har Aarhus-trioen været på sin største turné siden starten og gæstet flere end 50 danske byer samt fejret 25-årsjubilæet for ”Flying” med endnu en stribe koncerter over hele landet.

De mange koncerter har bragt det velspillende orkester i storform, og selv føler de sig skarpere end nogensinde som band.

I år udgiver Nice Little Penguins ”Beat Music Vol. 2”. Et album, som musikalsk søger tilbage til de enkle, gode sange i skarptskårne arrangementer. Et dogme for produktionen er, at alle sange skal kunne fungere live i den oprindelige trioform, som bandet konsekvent har dyrket de seneste år – nu som dengang med Bo Feierskov samt brødrene Michael og Carsten Kolster på henholdsvis bas, guitar og trommer. Publikum kan glæde sig til at høre et tændt og spillelystent orkester med ørehængere, der efter manges mening for alvor folder sig ud i koncertformatet. Med enkle midler, tæt sammenspil og knivskarpe vokalharmonier vil trioen demonstrere, hvor slidstærkt deres materiale faktisk er.

Ud over nye sange og adskillige radiobaskere fra bagkataloget indeholder sætlisten enkelte covers af Nice Little Penguins’ egne favoritkunstnere. Live-anmeldelser (2019):“Med et slag på trommen satte Carsten Kolster gang i “Rain Keeps On Falling”. Undervejs savede brormand Michael sangen over med et fedt hvæs fra guitaren. Trædesten til en god koncert var lagt. Koncerten bød også på klassikerstof som blandt andre “Weather With You” (Crowded House-cover) og hjemmegroede Penguins-perler som “So Glad to Be Alive”, “Walking the Bass” og “Beatniks”. Bandets kampform er i orden.” (Vejle Amts Folkeblad) ”Hvor var det bare Flying Nice. Det blev en helt uforglemmelig og fantastisk ypperlig fredag aften, da de stadig flyvedygtige pingviner indtog scenen i Korsør Kulturhus. Med de smukke harmoniske lead- og korvokaler, leverede de tre solidt samspillede og garvede musikere sublimt guitarspil og andre musikalske delikatesser, i et perfekt varieret og afstemt repertoire, der alt i alt gjorde, at det veloplagte publikum fik alt det, de var kommet for, plus lidt mere – faktisk meget mere.” (Korsør Kulturhus) ”En stor fornøjelse at gense den stramt sammenspillede trio, der leverer deres numre med den rutinerede sikkerhed, som over 30 års sammenspil kan opbygge. Alt i alt et dejligt gensyn med et orkester der sikkert leverer rock- og popnumre med flotte trestemmige korarrangementer og en lyd, der får mig til at tænke på både Beatles og Brødrene Gallagher.” (Club Klondyke København).