Anne Dorte Michelsen

Anne Dorte Michelsen kan bookes til solo-koncerter eller til kirkekoncerter med 2 musikere.

Anne Dorte Michelsen har sat sit helt personlige præg på dansk musikliv i flere årtier og er en af Danmarks kendteste kvindelige sangere og sangskrivere. Hun er blevet kaldt “Hverdagens blide besynger”, men hendes pen har også en skarphed, og hendes koncerter et spænd fra nænsom inderlighed, over overrumplende satire til ”fuld fart frem”.

Anne Dorte Michelsens solokoncerter spænder over hele karrieren – fra Tøsedrengenes store pophits, Venter på Fars humoristiske sange til solokarrierens både eftertænksomme og temperamentsfulde kompositioner. For Anne Dortes sange er aldrig stivnet, men har skiftet retning – fra pop til ballader, fra melankoli til humor og tilbage igen.

Teksterne rummer så stærke signalementer af hverdagen, kønnene og kærlighedens betingelser i vores samtid, at hun står tilbage som en af vor tids mest betydningsfulde, danske sangskrivere.

Den danske forfatter Dorthe Nors skrev i anledning af udgivelsen af Anne Dorte Michelsens seneste album:
“Det er enkle sange, sange uden ironi og manerer, og båret af et ønske om at møde nogen. Finere kan det næsten ikke være, og det er ikke tilfældigt at de fleste danskere kender Anne Dorte Michelsens sange – og kan, og vil, synge med. Sangene vil én noget, og rækker melodisk ud efter en, og så pludselig står man der i sit køkken og synger med på omkvæd om savn og lykke midt i livet. Det er et sjældent og fint møde, modent og nøgent. Og så dette: At få det svære til at virke let er den vanskeligste kunst af alle. Anne Dorte Michelsen er en mester i den.”