Tørfisk

Tørfisk

I 36 år har de turneret det ganske danske tyndt. Og de har ikke tænkt sig at stoppe foreløbigt. TØRFISK fra Thyborøn udkommer i sommeren 2017 med en ny CD. Nummer 19 i rækken.

Orkestrets 19. plade bliver en blanding af gammelt og nyt materiale. For ud over nye numre, der tager udgangspunkt i hverdagen i Thyborøn, tilbagetrukne hårgrænser og en fremskreden alder, indeholder CD’en også – for første gang i 16 år – livenumre fra to koncerter optaget i Enslev Forsamlingshus i februar.

Siden 1981 har TØRFISK leveret soundtracket til Vestjylland, og hører til blandt de allerbedste
i Danmark til at forene irsk-inspireret folkemusik med egne kompositioner og personlige tekster. Koncerterne krydres med røverhistorier og underholdning på topplan. Altid med
stor spilleglæde, glimt i øjet og en typisk vestjysk charme. De forstår at komme ud over scenekanten og berøre hverdagsemner, som skydes lige fra hoften. Publikum kan aldrig vide sig helt sikre. Måske sidder man lige i skudlinjen – men kvartetten forstår at drille fra scenen på en god og sober måde.

Årets koncerter vil bære præg af en blanding af både det nye og det velkendte. For når man har et helt ‘vesterhav’ af numre i bagkataloget, er det svært at sige farvel til gamle (gode) sange. Og så er der den simple grund, at de ikke mønstrer mere end tre-fire akkorder på strengeinstrumenterne, som netop de gamle numre er bygget op over.

Med en masse erfaring fra den danske musikscene, og med 19 CD’er og 2 DVD udgivelser i ”nettet” har TØRFISK stadig stor energi, spilleglæde og et gevaldigt glimt i øjet. Og så er det værd at nævne, at det er med den samme besætning, som da det hele startede i ‘81. Altså 1981.

Besætningen lyder:

Bent Kirk (1958): bas, sang
Bent Bro (1961) : guitar, sang
Egon Kirk (1962): banjo, mandolin, sang
Anker Hviid (1961): bouzouki, fløjte, harmonika, sang